Υποχρεωτικό μοριακό τεστ Covid-19 στην επόμενη ΕΣΣΟ

Η πανδημία φέρνει σοβαρές αλλαγές και σε εκείνους που καλούνται να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία στην επομένη ΕΣΣΟ. 

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επικείμενης διαδικασίας κατάταξης των υπόχρεων στρατιωτικής θητείας με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), θα λαμβάνονται όλα τα υποχρεωτικά μέτρα που ισχύουν για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

Οι καλούμενοι για κατάταξη με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR). 

Επομένως, οι υπόχρεοι κατάταξης θα υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.

O έλεγχος ανίχνευσης θα διενεργείται δωρεάν θα εκείνους που πρόκειται να καταταγούν, είτε σε δημόσια νοσοκομεία, είτε σε κέντρα υγείας και καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Οι καταταγόμενοι θα πρέπει να επιδείξουν το σημείωμα κατάταξης και το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας, προκειμένου να μπορέσουν να υποβληθούν σε έλεγχο, σύμφωνα με το άρ. 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48).

Τι συμβαίνει εάν το τέστ είναι θετικό;

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 είναι θετικό, για το νέο που πρόκειται να καταταγεί, θα πρέπει να απευθυνθεί στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης του μετά την ίασή του από τον ιό.

Αντίθετα, οι στρατεύσιμοι οι οποίοι θα προσέλθουν για την κατάταξη τους στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST Covid-19, ακόμη και αν διαγνωστούν θετικοί στο ιό, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίασή τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συστήνεται στους υπόχρεους σε στράτευση η αποφυγή συμμετοχής του σε εκδηλώσεις όπου υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός, τις τελευταίες ημέρες πριν από την κατάταξη τους.

Θέλετε να πάρετε αναβολή ή οριστική απαλλαγή από τη θητεία σας;

Η ομάδα του Stratologika.gr είναι στη διάθεση σας για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε τη διαδικασία ώστε να απαλλαγείτε οριστικά από το πρόβλημα της ανυποταξίας. Καλέσετε μας σήμερα στο 2109536694 και κλείστε ραντεβού για να μάθετε αν πληροίτε τις προϋποθέσεις!