Πώς επηρεάζει ο COVID-19 τους στρατεύσιμους που ζουν στο εξωτερικό;

Το νέο σκηνικό που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η πανδημία έχει φέρει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. Η νέα πραγματικότητα που ζούμε έχει αναδιαμορφώσει πολλά πεδία και κλάδους. Στον ελληνικό στρατό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διατήρησης υγιεινής με σκοπό να όλα να λειτουργούν ομαλά.

Οι στρατεύσιμοι παρουσιάζονται κανονικά…
Είτε βρίσκεστε στην Ελλάδα, είτε διαμένετε στο εξωτερικό οφείλετε να παρουσιαστείτε στο στρατό την ημερομηνία που αναγράφει το έντυπο που σας έχει σταλεί. Κατανοώντας τη δυσκολία των ταξιδιωτών αλλά και τη σύγχυση που επικρατεί στις εναέριες μετακινήσεις, οι φαντάροι θα πρέπει να έχουν προνοήσει και οργανώσει το ταξίδι τους έτσι ώστε να μην ζημιουθούν και οριστούν ως ανυπότακτοι.

Όσοι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα πρέπει άμεσα να δρομολογήσουν την αναβολή τους ή να βρουν έναν τρόπο να απαλλαγούν από την υποχρεωτική τους θητεία.

Κάποιες από τις λύσεις που διαθέτουν είναι:
Αναβολή Στρατιωτικής Θητείας (εκπαιδευτικοί, οικογενειακοί και κοινωνικοί λόγοι)
Κήρυξη Στρατεύσιμου ως Μόνιμο Κάτοικο Εξωτερικού
Αποφυγή Προστίμου Ανυποταξίας
Εξαγορά Στρατιωτική Θητείας
Απαλλαγή λόγω Έλλειψης Σωματικής Ικανότητας (ιατρικοί λόγοι)

Επικοινωνήστε μαζί μας
Προχωρήσετε τη διαδικασία για αναβολή ή απαλλαγή θητείας
Προσοχή στις επιπτώσεις…
Όσοι καθυστερήσουν να παρουσιαστούν ή αποφασίσουν αυτοβούλως να αναβάλλουν τη θητεία τους, χωρίς τις απαραίτητες ενέργειες, θα υποστούν τις συνέπειες που προβλέπονται από το στρατιωτικό νόμο (πρόστιμο ή/και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και φυλάκιση).

Προσοχή! Το μπορεί να φτάσει και τα 16.000 ευρώ, καθώς προστίθεται και το μηνιαίο ποσό προστίμου για κάθε μήνα υποχρεωτικής θητείας πέραν του βασικού προστίμου. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Για να βρείτε μια λύση άμεσα και να καταφέρετε να απαλλαγείτε από το στρατό στείλτε μας μήνυμα στο Messenger και μαζί θα πετύχουμε το στόχο σας.

Μπορείτε να μας αποστείλετε το ερώτημα σας μέσω social media και ο αρμόδιος θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία μαζί σας!