Σπουδές και Στρατός: Δες τι πρέπει να κάνεις για να πάρεις αναβολή θητείας.

Το χαρτί μπορεί να ήρθε αλλά εσύ είσαι έτοιμος να παρουσιαστείς;

Αρκετοί νέοι καλούνται να υπηρετήσουν το στρατό κατά την ενηλικίωση τους με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιθυμούν να ολοκληρώσουν πρώτα τις σπουδές τους ή και σε κάποιες περιπτώσεις να φοιτούν ακόμα στο σχολείο/νυχτερινό λύκειο.

Η φοίτηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξασφαλίζει την προσωρινή αναβολή της θητείας με αυτή να διακόπτεται με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών. Επιπλέον, αναβολή λαμβάνουν όσοι συνεχίζουν τις σπουδές τους για μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπουμε το τελευταίο ηλικιακό έτος αναβολής ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο σπουδαστής:

ΑΕΙ, ΤΕΙ, μαθητές Ενιαίου Λυκείου ή ΤΕΕ 21 έτη
ΙΕΚ ή Εσπερινών Λυκείων 24 έτη
Ανωτέρων Σχολών 25 έτη
ΑΕΙ – ΤΕΙ 28 έτη
Μεταπτυχιακού τίτλου 28 έτη
Διδακτορικού τίτλου  31 έτη

Οι Ιατροί που λαμβάνουν ειδικότητα και οι διαπρέποντες επιστήμονες (Ελλάδα και εξωτερικό) μπορούν να λάβουν αναβολή μέχρι τα 33 τους έτη.

Ζεις και σπουδάζεις στο εξωτερικό; Βρες περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Για την κατάθεση αναβολής χρειάζεται να “ντύσεις” τον φάκελο σου με μία σειρά από απαραίτητα έγγραφα που θα ληφθούν υπόψη. Τα έγγραφα που θα χρειαστείς είναι: 

  • Αίτηση 
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό σπουδών
  • Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο 
  • Πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

Για κάθε έγγραφο που αναφέρεται παραπάνω θα πρέπει να προσέξεις κάποιες μικρές λεπτομέρειες προκειμένου να μην γίνουν λάθη κατά την κατάθεση του φακέλου και να μην σου δημιουργήσουν πρόβλημα με την αναβολή.

Μπορείς να μας καλέσεις στο 210-9536694 για να μάθεις περισσότερα για τη διαδικασία!

Κάνεις το διδακτορικό σου;

Η αναβολή κατάταξης για διδακτορικό είναι πιο περίπλοκη από την αναβολή για φοίτηση στις υπόλοιπες βαθμίδες. Ενημερώσου αναλυτικά από την ομάδα μας και μάθε τι ακριβώς χρειάζεται να κάνεις προκειμένου να μην ζημιωθείς ακαδημαϊκά.Δες εδώ πως μπορείς να εκτός από αναβολή να λάβει και απαλλαγή από το στρατό.

Η εξειδικευμένη νομική μας ομάδα θα σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις το θέμα της αναβολής σου και θα σου βρει λύση σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις. Στείλε μας το ερώτημά στο Messenger.

Επικοινωνήστε μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά σχετικά με τις επιλογές που έχετε.

Συμπλήρωστε τη φόρμα

Κάλεστε μας

Επισκεφτείτε μας